Kako je nastal zaspanček Oli

Starševstvo je vse prej kot enostavno. Po napornem dnevu je najbrž zadnje, kar si želite, da vaš otrok leže v posteljo in ne more zaspati. Starši otrok, ki težko zaspijo, še zdaleč niste redkost in vsak se s tem spopada drugače, a vendar je branje pravljic za lahko noč eden bolj pogostih ritualov. Mobilno aplikacijo Zaspanček Oli smo razvili navdušenci nad zvočnimi pravljicami - nekateri starši, drugi še zmeraj otroci po srcu - ki želimo staršem pri tem ritualu pomagati. Oli ne bi želel postati nekdo, ki bi vaš skupni čas z otrokom nadomestil, je pa lahko dober prijatelj, kadar ste sami po več prebranih pravljicah bolj zaspani od otroka, med vožnjo v avtomobilu, kadar ni časa za branje ali enostavno za sprostitev med dnevom.

Upamo, da vam bo Oli v pomoč pri zagotavljanju boljšega spanca vašemu otroku, vi pa ste nam lahko v pomoč s svojimi predlogi in komentarji o uporabi naše aplikacije. Mnenja ali morebitna vprašanja lahko zapišite spodaj.

Kontakt

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas!

content_block

Razvito s strokovnjaki

za otroke

Poslušanje pravljic in zgodbic ima velik pomen v zgodnjem govorno-jezikovnem razvoju otroka. Otroci ob tem urijo sposobnost poslušanja, slušno pozornost, širijo besedni zaklad, hkrati pa razvijajo domišljijo. Dodana vrednost je, če otroka, ki s težavo zaspi, pomagajo nežno zazibati v spanec.
Zaspanček Oli spominja na kasete s pravljicami, ki smo jih tako radi poslušali kot otroci, vendarle pa velja omeniti, da časa, ki ga starši in otroci skupaj preživljajo med branjem, ne more nadomestiti. Ko starš bere otroku, se poglablja vez med njima, otrok pa se uči in ponotranji pozitiven odnos do knjig in branja, ki ga bo spremljal tudi v bodoče. Vsekakor pa je lahko Zaspanček Oli – s premišljeno in smotrno uporabo – otrokov koristni prijatelj.